Vega

Category: Vega

Avocado feta en walnoten

Avocado, feta en walnoten

Hoe iets simpels zó lekker kan zijn! Romig en zoutig in combinatie met het notige is onweerstaanbaar. Voor op stokbrood, pita of toast. Het recept komt uit KitchenTableFood.

knolselderijsoep

knolselderijsoep recept met hartig bladerdeeg hapje

November al weer, dat vraagt om een verwarmende soep. Lekker na een kleurrijke boswandeling maar kan ook prima als lichte avondmaaltijd. De bladerdeeghapjes zijn zó gemaakt en zorgen voor een lekkere bite. Met kleine aanpassingen ook makkelijk vega te maken.

pumpkin salad with seaspaghetti

Pumpkin salad with seaspaghetti

Voor de liefhebber dit recept! Zeewier is caloriearm, eiwitrijk, vezelrijk en bevat ook nog eens veel jodium en omega-3 vetzuren. Groente uit Zee staat vol met vegan powerfood waarin zeewier de hoofdrol speelt.

zeesla

Zeesla met komkommer

In ons land zijn zeewier en zeegroenten onbekend en onbemind, onterecht want ze zijn erg gezond. Deze zeesla is een goed recept om mee te beginnen en komt uit het bekroonde boek Liever Lokaal.

aspergesalade met walnootdressing

Aspergesalade met walnootdressing

Aspergesalade met walnootdressing. In combinatie met het recept van de hartige taart van jonge venkel, komijn en geitenkaas een hemelse lunch of diner. Die laatste kun je vinden in '4 seizoenen koken met Gartine'

recept rabarberjam met rozen

Recept rabarberjam met rozen

Net als asperges is rabarber een echte seizoensgroente. Van huis uit aten wij de moesgroente alleen als dessert, zó of met vanillevla. Dat is natuurlijk heerlijk maar je kunt er ook eens jam mee maken.
Niet zo maar een rabarberjam, nee hier voeg je rozensiroop en kardemom aan toe voor een exotisch accent.

sodabrood

Sodabrood in 60 minuten

Dit eenvoudige recept is ideaal als je in een handomdraai een heerlijk, warm, rustiek brood op tafel wilt zetten. Kinderen kunnen het met een beetje hulp zelf maken; en dat is precies het doel van bakboek 'Samen brood bakken' waar dit recept uit komt.

aardappel-preisoep

Aardappel-preisoep

Aardappel-preisoep. Een student proof recept uit het kookboek van Midas Dekkers, zelfs als je nog nooit zelf een maaltijd hebt gekookt moet dit lukken.

rauwe frambozen-chiajam

Recept Rauwe frambozen-chiajam

Rauwe frambozen-chiajam is slechts een voorbeeld voor de vele gezonde gerechten die je in the Green Kitchen Travels aantreft: Vegan en Glutenvrij

bietjes

Venkel bietjes salade met feta en sinaasappel

We gooien met zijn allen in Nederland maar liefst 50 kilo voedsel per persoon weg. En dat is helemaal niet nodig als we beter plannen, zuiniger inkopen en creatief met kliekjes omgaan. Op de een of andere manier hou ik altijd bietjes over. Die kun je dus mooi verwerken in dit #lovefoodhatewaste gerecht. Een lekkere frisse salade voor de lunch of als lichte avondmaaltijd met bijvoorbeeld een kop soep.