Voorgerecht

Categorie: Voorgerecht

naakte ravioli met saffraansaus

Naakte ravioli met saffraansaus

Roffioelen met vis uit een 15e eeuws manuscript heb ik vertaald naar een moderne 'naakte' ravioli met saffraansaus. Niet geheel correct want roffioelen verwijst blijkbaar naar pastei, maar niettemin een lekker recept. Wil je liever gevulde ravioli maken, kijk dan bij het basisrecept ravioli op de receptenpagina.

scheermessen op de grill

Scheermessen op de grill

Leg verse scheermessen even op de hete grill en je hebt een zomerse delicatesse. Het recept is van brasserie De Vluchthaven in Bruinisse. Nog meer bereidingen werden tijdens het scheermessen trend event gepresenteerd (zie de nieuws rubriek). De foto komt uit het boekje scheermessen trend event.

groene gazpacho

Groene Gazpacho

Een van de meer bijzondere recepten uit 'Koken met Klaske' is deze koude soep die je serveert als voor- of lunchgerecht.

basisrecept_ravioli

basisrecept ravioli – Vintage vrijdag

Roffioelen aten we al in de 16e eeuw in Nederland blijkt uit schilderijen. Maar een modern basisrecept ravioli is handiger. Bron: De Zilveren Lepel.

pasta_met_saus

Pasta met saus alla Sophia

De combinatie van persoonlijke verhalen en eigen recepten was in 1971 nog helemaal niet zo gangbaar: een kookboek bevatte recepten, punt uit. Verrassend hoe sommige onderwerpen ook nu bijna 45 jaar na dato nog (of weer opnieuw) actueel zijn.
Naar goed Italiaans gebruik is pasta een primo piatto (eerste gang) en dus geen hoofdgerecht.

makreelkebab

Makreelkebab, walnoten en chilipeper

Makreelkebab, walnoten en chilipeper is een succesrecept van Morito (de beroemde tapas bar in Londen). Morito's kookboek staat vol met kleine hapjes.

groentesalade

Westlandse groentesalade

Tijdens een masterclass bij Niven Kunz ter ere van zijn boek 'NIVEN 80/20' maakten we deze Westlandse groentesalade klaar.

ravioli met geitenkaas en bieslook

Ravioli met geitenkaas en bieslook

Een simpel maar verrukkelijk recept uit 'Green Delicious kruiden' van Natascha Boudewijn. Maak je eigen ravioli met geitenkaas en bieslook.