Zoet

Categorie: Zoet

smoothie met avocado mango en limoen

Smoothie met avocado, mango en limoen

Een frisse zomerse smoothie uit The Green Kitchen Smoothies. Door de avocado heerlijk romig en het fruit zorgt voor een zuurtje. Makkelijk te maken met een staafmixer of blender.

aarbeiensorbetijs

Aardbeiensorbetijs met basilicum

Een fris zomers recept dit aardbeiensorbetijs uit Altijd IJs. Door de basilicum een verrassende combinatie. Makkelijk te maken met of zonder ijsmachine. Johannesbroodpitmeel zorgt voor binding en verbetert de structuur van het sorbetijs.

frambozen chocoladepasta

Frambozen chocoladepasta

In het boek vol heerlijke jam en zuurrecepten van Philippine van der Goes stond deze goddelijke frambozen chocoladepasta. Alsof je bonbons op brood eet zo lekker!
Ik geef je tips hoe je dit recept simpel zonder sapcentrifuge kunt maken.

rabarber_pudding

Hollandse rabarber pudding

'Vier de zomer met Janneke Philippi' staat vol met zoete, fruitige recepten en suggesties. De hele recensie van dit kleurrijke kleine boekje vind je op Kookboekennieuws.

chocolademeringue

Chocolademeringues met zeezout

Bij het bakken hou je wel eens eiwitten over. En daar kun je verrassend makkelijk deze chocolademeringues met zeezout van maken. Uit: Koken met van Boven.

spotted dick pudding recept

Spotted dick pudding recept

Een origineel spotted dick pudding recept, een gestoomde pudding uit het Engeland van de 19e eeuw. Met aanwijzingen hoe je pudding stoomt. Bron: Pride and Pudding (klik hier voor een review)

pruimencakejes

pruimencakejes

Het oorspronkelijke recept voor cakejes met supermarkt pruimenjam heb ik voor de Foodblogswap aangepast. Onder meer door zelf jam te maken. Dat recept vind je elders.

chocolade kersenijs

Chocolade-kersenijs

We zijn sinds de Zomerzoet review verslaafd aan yoghurt-honingijs en dit is een luxe variant geïnspireerd op Siciliaanse cannoli. Uit het oogstrelende L' Art de la Table.

yoghurtijs met honing en aardbeiensaus

Yoghurtijs met honing en aardbeiensaus

Een kind kan de was doen zo simpel is dit recept uit Zomerzoet. De foto's bij het recept laten het zien.

recept rabarberjam met rozen

Recept rabarberjam met rozen

Net als asperges is rabarber een echte seizoensgroente. Van huis uit aten wij de moesgroente alleen als dessert, zó of met vanillevla. Dat is natuurlijk heerlijk maar je kunt er ook eens jam mee maken.
Niet zo maar een rabarberjam, nee hier voeg je rozensiroop en kardemom aan toe voor een exotisch accent.