Category: Zoet
Smoothie met avocado, mango en limoen
Een frisse zomerse smoothie uit The Green Kitchen Smoothies. Door de avocado heerlijk romig en het fruit zorgt voor een zuurtje. Makkelijk te maken met een staafmixer of blender.
Aardbeiensorbetijs met basilicum
Een fris zomers recept dit aardbeiensorbetijs uit Altijd IJs. Door de basilicum een verrassende combinatie. Makkelijk te maken met of zonder ijsmachine. Johannesbroodpitmeel zorgt voor binding en verbetert de structuur van het sorbetijs.
Frambozen chocoladepasta
In het boek vol heerlijke jam en zuurrecepten van Philippine van der Goes stond deze goddelijke frambozen chocoladepasta. Alsof je bonbons op brood eet zo lekker!
Ik geef je tips hoe je dit recept simpel zonder sapcentrifuge kunt maken.
Hollandse rabarber pudding
'Vier de zomer met Janneke Philippi' staat vol met zoete, fruitige recepten en suggesties. De hele recensie van dit kleurrijke kleine boekje vind je op Kookboekennieuws.
Chocolademeringues met zeezout
Bij het bakken hou je wel eens eiwitten over. En daar kun je verrassend makkelijk deze chocolademeringues met zeezout van maken. Uit: Koken met van Boven.
Spotted dick pudding recept
Een origineel spotted dick pudding recept, een gestoomde pudding uit het Engeland van de 19e eeuw. Met aanwijzingen hoe je pudding stoomt. Bron: Pride and Pudding (klik hier voor een review)
pruimencakejes
Het oorspronkelijke recept voor cakejes met supermarkt pruimenjam heb ik voor de Foodblogswap aangepast. Onder meer door zelf jam te maken. Dat recept vind je elders.
Chocolade-kersenijs
We zijn sinds de Zomerzoet review verslaafd aan yoghurt-honingijs en dit is een luxe variant geïnspireerd op Siciliaanse cannoli. Uit het oogstrelende L' Art de la Table.
Yoghurtijs met honing en aardbeiensaus
Een kind kan de was doen zo simpel is dit recept uit Zomerzoet. De foto's bij het recept laten het zien.
Recept rabarberjam met rozen
Net als asperges is rabarber een echte seizoensgroente. Van huis uit aten wij de moesgroente alleen als dessert, zó of met vanillevla. Dat is natuurlijk heerlijk maar je kunt er ook eens jam mee maken.
Niet zo maar een rabarberjam, nee hier voeg je rozensiroop en kardemom aan toe voor een exotisch accent.