
0
maart 20, 2015
Ik deel met jullie een oud recept uit 1929 en eentje uit de nieuwe campagne met dezelfde hoofdingrediënten; aardappel en knolselderij. Ik weet wel welke mijn voorkeur heeft!
Puree Marie Louise
1Snijd 500 gram knolselderie tot blokjes en zet ze na het waschen op met water en zout.
2Voeg er na 1/2 uur 200 Gram geschilde aardappelen bij en laat alles nog een klein half uur koken.
3Giet de groenten dan af en druk ze door een paardeharen zeef.
4Vermeng de puree mer 100 Gram boter in klontjes en meng er langzamerhand 1 d.L. melk door.
5Maak haar op smaak met peper, zout en een mespunt suiker.
6Geef haar bij lamsvleesch, of doe haar in een vuurvast schoteltje met gebakken saucijsjes er op en presenteer dit aan de koffietafel. (bron: Eet meer aardappelen)
Aardappel- en knolselderijfrietjes met verse remouladesaus
1Meng alle ingrediënten voor de remoulade (mayonaise, yoghurt, ui, kappertjes, augurk, peterselie en dragon) en bewaar ze op een koele plaats.
2Verhit in de wok voldoende arachideolie en frituur de aardappel- en knolselderijfrietjes in 2 porties in ongeveer 5 minuten gaar en goudbruin.
3Laat ze in een vergiet op keukenpapier goed uitlekken en bestrooi ze met wat zout.
4Serveer met een beetje paprikapoeder en de remouladesaus.
5Tip: Je kunt deze frietjes ook gewoon bakken in de friteuse. (bron: aardappels.nl)