27 maart 2015 Marlene Bijlsma
aardappel-preisoep
aardappel-preisoep
aardappel-preisoep

Aardappel-preisoep

  , , ,

maart 27, 2015

Aardappel-preisoep. Een student proof recept uit het kookboek van Midas Dekkers, zelfs als je nog nooit zelf een maaltijd hebt gekookt moet dit lukken.

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 4 kommen

Ingredients

3 aardappels

1 grote ui

3 preien

2 eetlepels boter

1 bouillontablet

1 kopje melk (150 ml)

zout

peper

Directions

1Schil de aardappels, was ze en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de ui.

2Snij het witte en het lichtgroene gedeelte van de prei in ringen, was de ringen goed en laat ze in een vergiet of zeef goed uitlekken.

3Doe de boter in een grote pan en zet hem op hoog vuur. Als de boter lichtbruin is kun je de ui, de prei en de aardappel erbij doen.

4Bak de groenten 10 minuten en doe er dan ¾ liter water bij en het bouillontablet. Breng de soep al roerende aan de kook, stel het vuur zo af dat de soep net kookt en laat hem daarna 25 minuten zachtjes koken.

5Zeef de soep en wrijf de groenten fijn door de zeef. Doe de melk erbij en breng de soep op smaak met zout en peper.

6Aanpassingen
Omdat een student vaak niet in het bezit is van een keukenmachine of staafmixer wordt de soep door een zeef gewreven, maar het gaat natuurlijk veel sneller en makkelijker om de soep te pureren. In plaats van melk kun je ook vlak voor het opdienen een paar lepels crème fraîche door de soep roeren, dat maakt het net wat luxer.

7Uit: Eten op je Eigen

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*