Werd de groente bij jou thuis vroeger ook tot snot gekookt? Dan heb ik hier gelukkig een modern recept van andijvie uit de wok.
Prep: 10 mins
Cook: 10 mins
Opbrengsten: 4 personen
Ingrediënten
1 grote of 2 kleine struiken andijvie
2 eetlepels (wok)olie om in te bakken
2 eetlepels ketjap manis
125 gtaugé
snufje chilipeper uit de molen
Aanwijzingen
1Haal het achterste stuk stronk van de andijvie en snij de groente vervolgens in dunne reepjes. Was de reepjes en laat goed uitlekken in een vergiet.
2Verhit wat olie in een wok en roerbak de andijvie in porties. Telkens als een portie geslonken en het vocht bijna verdampt is, een nieuwe portie toevoegen.
3Breng op smaak met ketjap en eventueel gemalen rode chilipeper (kan ook aan tafel als er kinderen mee-eten die niet van pittig houden).