3 december 2014 Marlene Bijlsma
appel_peren_taart
appel_peren_taart
appel_peren_taart

Appel-perentaart met lavendel

  , ,

december 3, 2014

Maak van een gewone klassieke appeltaart iets bijzonders! Een appel-perentaart met lavendel of met herfst frambozen bijvoorbeeld. Bron: Liever Lokaal

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 1 hr
  • Yields: circa 8 punten

Ingredients

300 g bloem

150 g witte basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

200 g koude boter

1 ei, losgeklopt

snufje zout

4 middelgrote goudrenetten

3 handperen

½ el. lavendelbloemetjes, gedroogd

50 g kristalsuiker

75 g amandelschaafsel

11/2 el. custardpoeder

evt. paardenbloemgelei of abrikozenjam

Directions

1"Laat een onvergetelijke indruk achter met uw homemade appeltaart. Stop er ter variatie ook eens onverwachte ingrediënten in zoals herfstframbozen, rozenblaadjes en lavendel."

2Meng de bloem, basterdsuiker, vanillesuiker, boter, de helft van het ei en het zout met de hand in een kom of in een keukenmachine tot een soepel deeg. Haal er een derde af en leg dit verpakt in plasticfolie in de koelkast.

3Verhit de oven tot 200 °C. Bekleed een springvorm van 20 cm doorsnee met bakpapier. Rol het tweederde deel deeg uit en bekleed de vorm ermee. Zet hem afgedekt met folie in de koelkast.

4Schil de appels en peren, snijd ze in partjes en schep ze in een kom voorzichtig om met lavendel, kristalsuiker en amandelschaafsel. Bestrooi de deegbodem met custardpoeder en schep de fruitvulling in de vorm.

5Rol het achtergehouden deeg uit, snijd er gelijkmatige repen van en leg ze als een vlechtwerk over de vulling. Bestrijk de deegrepen en de deegrand met het achtergehouden losgeklopte ei.

6Zet de vorm in het midden van de oven en bak de taart in ongeveer 1 uur gaar. Dek hem als hij te donker wordt af met aluminiumfolie. Garneer de taart na het afkoelen eventueel met paardenbloemgelei of abrikozenjam.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*