Aspergesalade met walnootdressing. In combinatie met het recept van de hartige taart van jonge venkel, komijn en geitenkaas een hemelse lunch of diner. Die laatste kun je vinden in '4 seizoenen koken met Gartine'
Prep: 10 mins
Cook: 5 mins
Yields: 4 personen
Ingredients
4 el walnootolie
4 el wittewijnazijn
2 el vloeibare honing
½ teentje knoflook, zeer fijngesneden
15 g dragon, fijngesneden
zout en versgemalen peper
600 g groene asperges
100 g verse doperwtjes
1 extra el olijfolie
Directions
1Roer de walnootolie, azijn, honing, knoflook en dragon door elkaar tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
2Snijd 2 a 3 cm van de houtachtige onderkant van de asperges en kook ze 6 minuten. Spoel ze onder koud water.
Kook de doperwtjes in ca. 2 minuten beetgaar.
3Snijd de asperges over de hele lengte doormidden en bak deze in een koekepan op hoog vuur enkele minuten in de olijfolie.
4Leg de groenten op een bord en schenk er de dressing over.
5Hierbij eten we hartige taart met jonge venkel, komijn en geitenkaas. Dat is behoorlijk wat meer werk maar o wat een lekkere combi.