26 juni 2015 Marlene Bijlsma
aspergesalade met walnootdressing
aspergesalade met walnootdressing
aspergesalade met walnootdressing

Aspergesalade met walnootdressing

  , ,

juni 26, 2015

Aspergesalade met walnootdressing. In combinatie met het recept van de hartige taart van jonge venkel, komijn en geitenkaas een hemelse lunch of diner. Die laatste kun je vinden in '4 seizoenen koken met Gartine'

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 5 mins
  • Yields: 4 personen

Ingredients

4 el walnootolie

4 el wittewijnazijn

2 el vloeibare honing

½ teentje knoflook, zeer fijngesneden

15 g dragon, fijngesneden

zout en versgemalen peper

600 g groene asperges

100 g verse doperwtjes

1 extra el olijfolie

Directions

1Roer de walnootolie, azijn, honing, knoflook en dragon door elkaar tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.

2Snijd 2 a 3 cm van de houtachtige onderkant  van de asperges en kook ze 6 minuten. Spoel ze onder koud water. Kook de doperwtjes in ca. 2 minuten beetgaar.

3Snijd de asperges over de hele lengte doormidden en bak deze in een koekepan op hoog vuur enkele minuten in de olijfolie.

4Leg de groenten op een bord en schenk er de dressing over.

5Hierbij eten we hartige taart met jonge venkel, komijn en geitenkaas. Dat is behoorlijk wat meer werk maar o wat een lekkere combi.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*