24 september 2014 Marlene Bijlsma
bloemkool-kaassaus
bloemkool-kaassaus
bloemkool-kaassaus

Bloemkool met kaassaus uit de oven

  , ,

september 24, 2014

Bloemkool met een papje, afschuwelijk vond ik het als kind. Daarom hier een bloemkool met kaassaus uit de oven die wél lekker is. Ook voor kinderen!

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: 4 personen

Ingredients

1 bloemkool, schoongemaakt en in roosjes verdeeld

voor de kaassaus:

25 gram roomboter of vloeibare margarine

25 gram bloem

1.5 dl hete melk

1 dl hete bouillon (mag van een blokje)

50 gram geraspte belegen kaas

peper

20 gram geraspte kaas voor de gratin

Directions

1De roosjes bloemkool in maximaal 10 minuten beetgaar koken. De oven voorverwarmen op de hoogste stand (230°C) of de grillstand.

2Maak een roux door de roomboter te smelten, of de vloeibare margarine te verwarmen en alle bloem in één keer toe te voegen. Roer tot er een plakkerige massa ontstaat en laat even doorwarmen.

3Voeg dan de hete melk toe, laat aan de kook komen en roer alles glad. Gewoon blijven roeren, het komt vanzelf goed.

4Voeg dan al roerend langzaam de hete bouillon toe en kook even door. Van het vuur af 50 gram geraspte kaas door de saus mengen en op smaak afmaken met peper.

5Doe de bloemkool in een ovenvaste schaal en bedek met de kaassaus. Strooi de rest van de geraspte kaas over de saus en laat in de hete oven of onder de grill lichtbruin kleuren.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*