20 februari 2015 Marlene Bijlsma
bonen_salade_feta_tonijn
bonen_salade_feta_tonijn
bonen_salade_feta_tonijn

Bonensalade met tonijn en feta

  ,

februari 20, 2015

In het boek Meiraapje zijn traditionele recepten van gewone Nederlanders verzameld. De bonensalade met tonijn en feta is een lekker voedzame salade.

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 5 mins
  • Opbrengsten: 4 personen

Ingrediënten

250 gram verse gedopte heilige boontjes of 100 gram gedroogde witte bonen

alternatief: witte bonen uit blik

250 gram verse sperziebonen

350 gram kidneybonen (blik)

350 gram kikkererwten (blik)

250 gram maiskorrels (blik)

1 ui

1 rode paprika

2 blikjes MSC-tonijn op olie

150 gram feta

6 eetlepels balsamico-azijn

Aanwijzingen

1Kook de verse heilige boontjes in een kwartier gaar. Spoel de boontjes af met koud water en laat ze uitlekken. Als je gedroogde bonen gebruikt, laat ze dan een dag van tevoren weken in ruim water. Kook de boontjes vervolgens 1 à 2 uur in schoon water, tot ze gaar zijn en giet ze af. Hoe lang de kooktijd precies is, hangt van de ouderdom van de bonen af. Je kunt testen of ze gaar zijn door ze te proeven. Natuurlijk kun je net zo goed witte bonen uit blik nemen als je geen verse hebt, dat scheelt heel wat tijd.

2Haal de sperziebonen af en snijd ze doormidden. Kook ze in 5 à 8 minuten naar je eigen smaak (beet)gaar. Spoel ze af in een vergiet onder de koude kraan en laat uitlekken. Spoel ook de kidneybonen en kikkererwten af met koud water en laat ze uitlekken; laat de maïskorrels uitlekken.

3Schil en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd in kleine blokjes.

4Meng alles door elkaar. Laat de tonijn goed uitlekken en schep door de salade, brokkel de feta over de salade en sprenkel er balsamico-azijn naar smaak over.

5Met de balsamicoazijn en lekkere extra vergine olijfolie, basilicum plus peper & zout heb ik een dressing gemaakt in plaats van alleen azijn, want dat heeft zo’n bonensalade wel nodig.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*