Met dit klassieke recept voor een Caesar dressing maak je van een saaie krop sla een prachtige salade. Recept uit Keukengeheimen van Dille en Kamille.
Prep: 5 mins
Cook: 5 mins
Yields: ca. 500 ml
Ingredients
200 ml dikke (Griekse) yoghurt
6 zoute ansjovisfilets uit olie, heel fijn gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
50 gram mosterd
150 ml olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper
ook nodig: een beugelfles van 0.5 liter
Directions
1Was de beugelfles af in goed heet sop of in de afwasmachine. Spoel het om met schoon water en laat het tot gebruik omgekeerd uitlekken op een schone theedoek.
2Meng yoghurt, knoflook, mosterd en fijngesneden ansjovis door elkaar in een kom.
3Voeg nu in een dun straaltje de olijfolie toe, klop met je garde tot een je een gladde saus hebt. Breng op smaak met zout en peper.
4Giet de vinaigrette door een trechter in een schoon beugelflesje, sluit het af en schud een paar keer flink.