We zijn sinds de Zomerzoet review verslaafd aan yoghurt-honingijs en dit is een luxe variant geïnspireerd op Siciliaanse cannoli. Uit het oogstrelende L' Art de la Table.
Prep: 20 mins
Cook: 10 mins
Opbrengsten: 4 personen
Ingrediënten
400 g volle Griekse yoghurt
150 g ricotta van schapenmelk of gewone ricotta
merg van 2 vanillestokjes
2-3 eetl honing
150 g verse kersen, gehakt
2 eetl pure chocolade, grofgeraspt (liefst met 70% cacao of meer)
Aanwijzingen
1Meng de yoghurt, ricotta en het vanillemerg.
Voeg honing naar smaak toe.
2Draai het mengsel in een ijsmachine of zet het in een afgesloten bakje in de vriezer; roer in dat geval gedurende 2-3 uur elke 30 minuten grondig door.
3Roer tegen het einde van het proces de kersen en chocolade erdoor.
4Haal minstens 10 minuten voor het serveren uit de vriezer.