28 april 2016 Marlene Bijlsma
chocolademeringue
chocolademeringue
chocolademeringue

Chocolademeringues met zeezout

  ,

april 28, 2016

Bij het bakken hou je wel eens eiwitten over. En daar kun je verrassend makkelijk deze chocolademeringues met zeezout van maken. Uit: Koken met van Boven.

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 1 hr 30 mins
  • Yields: 48 schuimpjes, dus 24 meringues

Ingredients

Voor de schuimpjes

3 eiwitten, op kamertemperatuur

200 g bruine basterdsuiker

50 g geweldige pure chocolade, au bain marie gesmolten

1 eetl. (Maldon!) zoutflakes

Voor de vulling

50 g gesmolten pure chocolade

200 ml verse roomkaas

Directions

1Verwarm de oven voor op 100ºC. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Klop de eiwitten in een brandschone kom tot stijve pieken en klop dan schep voor schep de suiker erdoor. Klop steeds 3-4 minuten tussen elke schep, tot de suiker is opgelost. Het mengsel moet daarna dik en glanzend zijn.

2Spatel met 2 tot 3 slagen de gesmolten chocolade erdoor. Het moet niet mooi egaal worden, die strepen in het beslag zijn juist mooi.

3Maak met 2 eetlepels kleine toefjes, een beetje uit elkaar - circa 4 cm- op de bakplaten. Bestrooi met de zoutflakes.

4Bak ze in de oven ongeveer anderhalf uur of iets langer nog: tot ze mooi droog zijn. Meng voor de vulling de rest van de chocolade door de roomkaas. Breng een lik vulling aan op de onderkant van de meringue en druk er een tweede meringue op. En dan nog 23 keer.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*