doperwten met verse kaas en ham uit Kitchen Table Happiness
doperwten
doperwten

Doperwten met verse kaas en ham

  ,

juli 3, 2015

Gek eigenlijk hoeveel spreekwoorden & gezegden er zijn waar groenten een hoofdrol in spelen. Hier het spreekwoord dat bij de groene kleine knikkers hoort: “in de bonen zijn, maar erwten plukken”, wat zoveel wil zeggen als in de war zijn. Behalve het doppen is de rest van het recept een peulenschil en supersnel & simpel.

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 5 mins
  • Yields: 4 personen

Ingredients

± 2 kilo verse doperwten in de peul

1 pakje roomkaas 'light' met bieslook

1 pakje ham flinterdun gesneden

Directions

1Haal de doperwten uit de peul en kook in ruim water 10 à 15 minuten. Giet ze af en verdeel over 4 borden.

2Schep er ongeveer 2 eetlepels roomkaas overheen en leg de flinterdun gesneden ham er naast.

3Wij aten hier gekookte krieltjes en pluksla uit de tuin bij.

00:00