Frittata met zoete aardappel uit Eet Meer!
frittata_zoete_aardappel
frittata_zoete_aardappel

Frittata met zoete aardappel

  , ,

september 5, 2014

Wie wil er nou niet lekker eten en toch gezond? Dat kan: deze frittata met zoete aardappel zit boordevol groenten. Uit 'Eet Meer' van Puur Gezond.

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 4 personen

Ingredients

2 grote zoete aardappelen

1 aubergine

1 courgette

2 rode paprika’s

2 eetlepels olijfolie

6 eieren

2 eetlepels kwark

geraspte (geiten)kaas

Directions

1Schil 2 grote zoete aardappelen en snij ze in stukken. Snij ook 1 aubergine, 1 courgette en 2 rode paprika’s in stukken.

2Hussel de groenten met 2 eetlepels olijfolie en laat ze ongeveer 20 minuten roosteren in een hete oven (ca. 220°C).

3Klop 6 eieren los met zout en peper en een paar lepels kwark.

4Doe de geroosterde groenten in een platte ovenschaal (bijvoorbeeld een quiche-vorm) en giet er het eimengsel over.

5Bestrooi de frittata met wat geraspte kaas (bij zoete aardappel is geitenkaas heel lekker!) en bak dit nog een keer 20 minuten in de oven, nu op 200°C.

6Met sla erbij is dit een complete maaltijd en een restje is de volgende dag heerlijk als lunch.

7

Eet Meer! van Puur Gezond

Klik hier om naar de review te gaan

00:00