5 juli 2016 Marlene Bijlsma
groene gazpacho
groene gazpacho
groene gazpacho

Groene Gazpacho

  , ,

juli 5, 2016

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 2 hrs
  • Yields: 4 kommen

Ingredients

1 komkommer

1 rijpe avocado

2 teentjes knoflook

4 lenteuitjes

100 g jonge spinazie, gewassen

1/2 bosje verse platte peterselie

1/2 bosje verse basilicum

1/2 bosje verse munt

200 ml volle boerenyoghurt

2 el witte wijnazijn

ruim zout en versgemalen peper

olijfolie

basilicumscheuten (optioneel)

Directions

1Was de komkommer en snijd hem in de lengte doormidden. Verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Verwijder de schil en de pit van de avocado. Haal de schilletjes van de knoflookteentjes en maak als laatste de lenteuitjes schoon.

2Doe vervolgens alle ingrediënten in een blender (of gebruik een staafmixer) en maal het fijn tot een gladde soep.

3Proef en voeg naar smaak nog wat extra azijn, zout en peper toe.

4Zet de soep in de koelkast om goed koud te laten worden en de smaken in te laten trekken. Laat de soep daar minimaal 2 uur staan maar een hele dag mag ook.

5Garneer met een scheutje lekkere olijfolie, versgemalen zwarte peper en eventueel wat basilicumscheuten.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*