Bij Halloween hoort pompoen en bij herfst pompoensoep. Voor dit recept ga ik uit van gewone bouillonblokjes, maar dan krijg je in één klap wel zo’n 2,5 gram zout per kom soep binnen. Wil je een minder zoute versie gebruik dan natriumarme bouillon.
Prep: 10 mins
Cook: 15 mins
Opbrengsten: 4 tot 6 kommen
Ingrediënten
3 uien, gesnipperd
20 g vloeibare margarine
4 tl kerriepoeder
500 gram pompoen in stukken
1 l bouillon (van 2 groentebouillon tabletten evt. natriumarm)
3 laurierblaadjes
4 el verse peterselie, fijngehakt
4 el crème fraîche halfvol
ook nodig: staafmixer
Aanwijzingen
1Fruit de uien zachtjes glazig in de vloeibare margarine en voeg de kerriepoeder toe.
2Voeg de pompoen stukken toe, schep goed om en bak zo'n 3 minuten mee.
3Giet de bouillon bij het pompoen-ui mengsel en doe de laurierblaadjes ook in de pan.
4Laat zo'n 15 minuten koken tot de pompoen gaar is. Haal de laurierblaadjes uit de pan en pureer de soep glad met de staafmixer.
5Schep de soep in 4 kommen en garneer iedere kom met een lepel crème fraîche en een lepel verse fijngehakte peterselie.