31 juli 2015 Marlene Bijlsma
haring bieten salade
haring bieten salade
haring bieten salade

Vintage Haring bieten salade

  , ,

juli 31, 2015

Haring met bieten salade uit een van mijn vele vintage kookboekjes: ’60 eenvoudige recepten voor de keuken’. Maar dan aangepast aan deze tijd.

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: 4 personen

Ingredients

3 haringen

3 zure appelen, 1 biet

3 kroppen sla of krulandijvie of veldsla

2 eieren, 10 gekookte aardappelen

uitjes en augurkjes

3 lepels slaolie

3 à 4 lepels azijn

2 theelepels Maggi's Aroma

Directions

1Week de haringen eenige uren in water en melk, snijd er de koppen af, maak een inkerving over den rug, snijd de buikzijde open, neem er de ingewanden en de graten uit, trek het vel er af en snijd de visschen in stukjes.

2Maak de sla schoon, snijd ze fijn, wasch ze en druk ze zoogoed mogelijk uit. Schil de aardappelen en de gekookte biet, snijd beide in kleine stukjes, maak de aardappelen fijn, evenals de hardgekookte eieren.

3Vermeng alles met olie, azijn, uitjes, augurkjes en de Aroma. Leg dit mengsel op een schotel, zoo, dat het in 't midden wat hooger komt te liggen. Garneer den schotel met augurkjes, uitjes, bieten en partjes ei.

Aanpassingen

1Maar ja ik maak toch liever mijn eigen variant die je ook op de foto ziet. Hier zitten geen aardappelen in want wij aten er grof vloerbrood bij.
In plaats van de appel, uitjes en augurkjes kwam er haring in het zuur, een komkommer in blokjes en verder iets meer gekookte bietjes.
De eieren bleven weg evenals de Maggi.
Een dressing van zelfgemaakte frambozenazijn en olijfolie maakt deze haring bieten salade af.

22 tot 3 gekookte bietjes, in blokjes
1 komkommer, in blokjes
krop Romaine sla, gewassen en blaadjes losgehaald
½ pot haring in het zuur, deels in stukjes gesneden
dressing van (frambozen)azijn en (olijf)olie
peper en zout naar smaak
voor erbij: vloerbrood

Eet smakelijk!

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*