20 februari 2015 Marlene Bijlsma
herfstsalade_met_paddenstoelen
herfstsalade_met_paddenstoelen
herfstsalade_met_paddenstoelen

Herfstsalade met hazelnoten en gebakken paddenstoelen

  ,

februari 20, 2015

Of je nu een waaghals bent en de paddenstoelen voor dit recept in het wild verzamelt, of ze toch liever uit de (super)markt haalt maakt niets uit. Kies voor de bospaddenstoelen bijvoorbeeld uit portobello, cantharellen, kastanjechampignons en oesterzwammen. Het is een heerlijk lunchgerecht, zeker met een stuk goed desembrood.

  • Cook: 15 mins
  • Yields: 4 personen

Ingredients

1 blik artisjokken, in kwarten

100 gram gemengde slablaadjes

75 gram mooie spinazieblaadjes

2 eetl. olijfolie

250 gram gemengde bospaddenstoelen, in stukken gescheurd

2 eetl. wittewijnazijn

1 eetl. honing

2 bosuitjes, in ringen gesneden

15 gram hazelnoten

15 gram walnoten

10 gram pijnboompitten

Voor de dressing

1 eetl. honing

100 ml wittewijnazijn

125 gram yoghurt

75 ml walnotenolie, of zoveel als nodig is

peper uit de molen en zout

Directions

1Meng de sla met de spinazieblaadjes en verdeel die over 4 borden. Verdeel de artisjokharten erover.

2Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de paddenstoelen er kort in, bestrooi ze met zout en peper en blus af met de azijn. Giet een eetlepel honing erover en bak dat even mee. Roer de bosuiringen erdoor.

3Verdeel de paddenstoelen uit de pan over de sla. Veeg de pan schoon en rooster de noten er fluks in. Strooi ze ook uit over de salades.

4Klop de dressing door de honing in de azijn op te lossen en roer de yoghurt daar doorheen. Klop de walnotenolie als laatste erdoor tot er een mooie dikke dressing ontstaat.

5Breng op smaak met zout en peper en giet hem over de salades. Serveer deze salade direct, met lekker brood erbij.

6Uit: Homemade van Yvette van Boven (aangepast)

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*