Of je nu een waaghals bent en de paddenstoelen voor dit recept in het wild verzamelt, of ze toch liever uit de (super)markt haalt maakt niets uit. Kies voor de bospaddenstoelen bijvoorbeeld uit portobello, cantharellen, kastanjechampignons en oesterzwammen. Het is een heerlijk lunchgerecht, zeker met een stuk goed desembrood.
Cook: 15 mins
Opbrengsten: 4 personen
Ingrediƫnten
1 blik artisjokken, in kwarten
100 gram gemengde slablaadjes
75 gram mooie spinazieblaadjes
2 eetl. olijfolie
250 gram gemengde bospaddenstoelen, in stukken gescheurd
2 eetl. wittewijnazijn
1 eetl. honing
2 bosuitjes, in ringen gesneden
15 gram hazelnoten
15 gram walnoten
10 gram pijnboompitten
Voor de dressing
1 eetl. honing
100 ml wittewijnazijn
125 gram yoghurt
75 ml walnotenolie, of zoveel als nodig is
peper uit de molen en zout
Aanwijzingen
1Meng de sla met de spinazieblaadjes en verdeel die over 4 borden. Verdeel de artisjokharten erover.
2Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de paddenstoelen er kort in, bestrooi ze met zout en peper en blus af met de azijn.
Giet een eetlepel honing erover en bak dat even mee.
Roer de bosuiringen erdoor.
3Verdeel de paddenstoelen uit de pan over de sla. Veeg de pan schoon en rooster de noten er fluks in. Strooi ze ook uit over de salades.
4Klop de dressing door de honing in de azijn op te lossen en roer de yoghurt daar doorheen. Klop de walnotenolie als laatste erdoor tot er een mooie dikke dressing ontstaat.
5Breng op smaak met zout en peper en giet hem over de salades.
Serveer deze salade direct, met lekker brood erbij.