29 mei 2016 Marlene Bijlsma
rabarber_pudding
rabarber_pudding
rabarber_pudding

Hollandse rabarber pudding

  ,

mei 29, 2016

'Vier de zomer met Janneke Philippi' staat vol met zoete, fruitige recepten en suggesties. De hele recensie van dit kleurrijke kleine boekje vind je op Kookboekennieuws.

  • Prep: 3 hrs 20 mins
  • Cook: 5 mins
  • Opbrengsten: 4 porties

Ingrediënten

300 gram rabarber

100 gram suiker

3 blaadjes gelatine

300 ml slagroom

1 zakje vanillesuiker

ook nodig

staafmixer

4 puddingvormpjes (inhoud 150 ml)

Aanwijzingen

1Maak de rabarber schoon en snijd de stengels in stukjes van 3-4 cm. Breng de rabarber met 50 gram suiker en 75 ml water tegen de kook.Draai het vuur laag en stoof de rabarber in 10 - 15 minuten tot moes.

2Schenk de rabarbermoes met het vocht in een hoge maatbeker en pureer. Meet 175 gram rabarberpuree af. Week de gelatine 5 minuten in een kom met ruim koud water.

3Los intussen in een steelpan op laag vuur de resterende 50 gram suiker en de vanillesuiker op in 100 ml slagroom. Breng de room tegen de kook en haal van het vuur. Knijp de gelatine uit en los op in de warme room. Meng er de rabarberpuree door en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

4Zet de steelpan in een bak met ijskoud water of ijsblokjes. Laat het mengsel in zo'n 15 minuten verder afkoelen tot het lobbig wordt. Roer af en toe. Klop 200 ml slagroom bijna stijf. Spatel de slagroom door het lobbige rabarbermengsel.

5Spoel de vormpjes om met koud water. Schenk het rabarbermengsel erin. Zet de puddinkjes minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven.

6Houd de vormpjes 3-4 tellen in een kom met heet water. Leg op elk vormpje een bordje en keer ze om. Verwijder de vormpjes en schep, als je over hebt, nog een beetje rabarberpuree over de puddinkjes.

rabarber_pudding

7Uit: Vier de Zomer met Janneke Philippi

8Tip - je kunt ook (vintage) theekopjes gebruiken als vormpjes

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*