
0
Healthy, Hoofdgerecht, Kidsproof, Vega
december 11, 2015
Wraps mag je met je handen eten en lijken op pannenkoeken. Dus deze ovenschotel van kidneybonen met groentesaus en extra avocadodip is kidsproof. Uit Easy Peasy Family (klik hier voor een review)
1Deze tortillamaaltijd is dé favoriet van Claires mannen! Ook handig om al in de ochtend te maken (bijvoorbeeld tijdens het weekend) en de ovenschaal in de koelkast klaar te zetten. Voor de oppas of papa.
2Verwarm de oven voor op 180ºC. Was alle groenten en snijd ze in blokjes. Doe ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en een beetje zout. Zet in de oven en gaar zo'n 25 minuten.
3Kook de kidneybonen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Of kies voor kant-en-klare bonen uit blik, maar neem dan wel een biologische variant en als het even kan uit een glazen pot. Spoel de bonen goed af.
4Meng de gegrilde groenten uit de oven met de bonen en de passata. Zet 1 of 2 ovenschalen klaar. Schep op iedere wrap wat van het groenten-bonenmengsel en 2 theelepels crème fraîche. Vouw de wrap dicht en leg in de ovenschaal. Strooi er wat van de geraspte geitenkaas overheen als je daar van houdt.
5Zet de burrito's nog zo'n 10 minuten in de oven onder de grill.
6Maak ondertussen de avocado-dip: schil en prak de avocado en hak de koriander fijn. Meng de avocado met het citroensap, de olijfolie, koriander en chilipeper. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de burrito's met de avocadodip.