6 november 2015 Marlene Bijlsma
knolselderijsoep
knolselderijsoep
knolselderijsoep

knolselderijsoep recept met hartig bladerdeeg hapje

  , , ,

november 6, 2015

November al weer, dat vraagt om een verwarmende soep. Lekker na een kleurrijke boswandeling maar kan ook prima als lichte avondmaaltijd. De bladerdeeghapjes zijn zó gemaakt en zorgen voor een lekkere bite. Met kleine aanpassingen ook makkelijk vega te maken.

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 15 mins
  • Yields: 4 kommen

Ingredients

Knolselderijsoep

1 kleine knolselderij, geschild en in blokjes

1 ui, gesnipperd

3 el zonnebloem- of olijfolie

1/2 bak kastanjechampignons, gehalveerd

2 bouillonblokjes (kip) of paddenstoelen voor de vega variant

paar takjes tijm

ook nodig:

staafmixer

Hartig bladerdeeg hapje

4 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid

8 plakken ontbijtspek of geraspte kaas voor de vega variant

paar takjes tijm, gerist

olie om in te vetten

Directions

Knolselderijsoep

1Fruit de ui glazig in de zonnebloem- of olijfolie. Voeg de blokjes knolselderij toe en bak 3-5 minuten mee. Voeg dan de helft van de champignons, 1 liter water en de bouillonblokjes toe.

2Laat 10 minuten koken tot de knolselderij zacht en gaar is. Ris ondertussen de tijmblaadjes van de takken. Pureer de soep met een staafmixer.

3Voeg de rest van de champignons toe, de tijm en zonodig wat extra water. Kook de knolselderijsoep nog even door en breng op smaak met peper (eventueel zout).

Hartig bladerdeeg hapje

1Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet een bakplaat lichtjes in met olie.

2Snij de plakjes bladerdeeg doormidden en beleg iedere helft met een plakje ontbijtspek (of met geraspte kaas voor de vega's). Strooi er tijmblaadjes over en zet alles in het midden van de oven.

3Bak in ongeveer 10 minuten goudbruin en knapperig. Serveer bij de knolselderijsoep.

4Wij hadden nog wat zelfgemaakte labneh over die we door de soep lepelden. Nou dat is echt een aanrader! (Scheelt toch weer de helft aan verzadigd vet in vergelijking met slagroom of crème fraîche.) Maar zonder is ook smakelijk.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*