9 augustus 2016 Marlene Bijlsma
linzencurry
linzencurry
linzencurry

Linzencurry met bloemkool en zoete aardappel

  , ,

augustus 9, 2016

Een curry die echt vegetarisch is (dus zonder zuivel of ei) uit het kookboek Veggie Very Much. De hoeveelheden zijn hier en daar aangepast.

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 4 kommen

Ingredients

300 g volkorenrijst

200 g bruine linzen (gedroogd of blik)

2 el olijfolie om in te bakken

1 rode ui, in kleine stukjes gesneden

2 tenen knoflook, uitgeperst

2 cm verse gember, heel fijn gesneden (zo'n 10 g)

1/2 tl korianderpoeder

1 zoete aardappel, in kleine blokjes (ongeveer 200 g)

350 g bloemkool, in roosjes

50 ml water

400 ml kokosmelk

2 tl garam masala

1 tl kurkuma

1 tl komijnpoeder

1/2 tl cayennepeper

150 g tuinerwtjes (eventueel bevroren)

1 tl zeezout en versgemalen peper

1 flinke hand verse koriander

sap van 1/2 limoen

voor erbij:

1 limoen in vieren gesneden

Griekse yoghurt of crème fraîche [of een plantaardig alternatief]

Directions

1Kook de rijst volgens de instructie op het pak en laat na het afgieten staan met gesloten deksel. Kook ook de linzen volgens de instructie. Zet apart. Bij een blik linzen; laat de linzen goed uitlekken.

2Verwarm de olijfolie in een hoge pan met dikke bodem en bak de ui een minuut of 5. Voeg dan de knoflook, gember en korianderpoeder toe. Bak dit een minuut of 2 mee.

3Doe vervolgens de bloemkool en zoete aardappel erbij met 50 ml water. Stoom in 7 minuten op zacht vuur gaar met gesloten deksel. Voeg dan de kokosmelk toe en de rest van de kruiden: komijn, garam masala, kurkuma en cayennepeper.

4Roer alles goed door elkaar en laat dan nog 5 minuten staan op zacht vuur en met gesloten deksel. Voeg dan de tuinerwtjes en linzen toe en laat weer 5 minuten staan op zacht vuur, zodat de smaken zich goed kunnen mengen.

5Breng tot slot op smaak met zout en peper en roer er het sap van 1/2 limoen doorheen. Serveer de curry met de partjes limoen, verse koriander en de volkorenrijst.

6In plaats van Griekse yoghurt of crème fraîche kun je ook een plantaardige variant nemen (bijvoorbeeld van Alpro).

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*