29 april 2016 Marlene Bijlsma

Linzensalade met avocado, sinaasappel en korianderpesto

  , ,

april 29, 2016

Met slechts een paar ingrediënten maak je een kleurrijke linzensalade met avocado sinaasappel en korianderpesto. Met linzen uit blik nog sneller klaar.

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 10 mins
  • Opbrengsten: 4 personen

Ingrediënten

Ingrediënten voor de salade

200 gram gedroogde rode linzen

of 1 blik linzen (uitlekgewicht 265 gram)

1 laurierblad

zout (optioneel)

1 eetlepel olijfolie

2 sinaasappels

1 à 2 theelepels azijn

2 avocado’s

chilipeper uit een molentje

Ingrediënten voor de korianderpesto

½ bosje verse koriander

5-6 eetlepels olijfolie

opgevangen sinaasappelsap

peper & zout naar smaak

Aanwijzingen

1Spoel de rode linzen onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Kook de linzen met ruim water in een middelgrote pan samen met laurierblad en eventueel zout gedurende 20 tot 30 minuten op laag vuur. Giet de linzen af zodra ze gaar zijn, verwijder het laurierblad en laat ze afkoelen in een grote schaal of kom. Roer een eetlepel olijfolie door de linzen heen.

2Verwijder de oranje en witte schil van de 2 sinaasappels. Snij doormidden en de helften in 2-4 plakken. Vang het sinaasappelsap op. Maak nu de korianderpesto. Doe hiervoor alle ingrediënten behalve peper & zout in een hoge beker en mix met de staafmixer tot een dunne pesto. Proef, voeg indien nodig 1 à 2 theelepels azijn toe en breng verder op smaak met peper & zout.

3Snij de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Schil ze en verdeel de avocado in plakken. Meng de linzen, sinaasappel en avocado in een grote kom. Schep de korianderpesto erdoor en maal tot slot voor wat pit nog flink wat chilipeper over de salade. Ik strooide er ook nog lenteuitjes (in ringetjes gesneden) over maar dat is een beetje vals spelen 🙂

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*