14 april 2015 Marlene Bijlsma
makreelkebab
makreelkebab
makreelkebab

Makreelkebab, walnoten en chilipeper

  ,

april 14, 2015

Makreelkebab, walnoten en chilipeper is een succesrecept van Morito (de beroemde tapas bar in Londen). Morito's kookboek staat vol met kleine hapjes.

  • Yields: 4 personen

Ingredients

4 volle el in reepjes gesneden wittekool

1 tl karwijzaad, geplet

sap van ½ citroen

2 el olijfolie extra vergine

2 el grofgehakte munt of bladpeterselie

2 el uitgelekte Griekse yoghurt, bijvoorbeeld Total

1 el volle melk of water

1 teentje knoflook, met ½ tl zout tot een pasta gewreven

3 tl tahin (blz. 180)

klontje (25 g) boter

2 verse makreelfilets

2 Platbroden of pitabroodjes

1-2 rode chilipepers, zaadjes verwijderd en gehakt

4 ingelegde chilipepers

1 el geplette walnoten

Directions

1Maak de wittekool aan met het karwijzaad, citroensap, de olijfolie en munt of peterselie. Bestrooi hem met zout en peper en zet opzij.

2Meng de yoghurt, de melk of het water, knoflook en tahin en proef of het goed op smaak is.

3Smelt de boter in een koekenpan op matig vuur. Bestrooi de makreel met zout en leg hem met het vel naar boven in de pan. Bak de filets 3 minuten per kant.

4Rooster intussen het brood en snijd het als het warm is doormidden om 4 zakjes te maken.

5Verdeel de makreel met vel en al met een vork in kleine stukjes en verdeel ze over de broodjes.

6Leg de koolsalade op de vis en schep de yoghurt erbij, gevolgd door de verse en ingelegde chilipepers en walnoten.

7Wikkel de broodjes in servetten en peuzel ze op.

makreelkebab

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*