Zelfgemaakte repen vol natuurlijke suikers en gezonde vetten. Niet caloriearm wel erg voedzaam.
Geïnspireerd op een recept van Green Kitchen Stories.
Prep: 10 mins
Cook: 5 mins
Opbrengsten: 12 stuks
Ingrediënten
150 g ongezouten cashewnoten
150 g verse dadels (ongeveer 15 stuks)
50 g geraspte kokos
60 ml versgeperst sinaasappelsap
sinaasappelrasp van een ½ sinaasappel
ook nodig:
platte schaal of brownievorm
bakpapier om de repen in te pakken
Aanwijzingen
1Maal de noten tot meel in de keukenmachine of met de staafmixer en doe ze over in een kom.
2Meng nu de dadels, kokos, sinaasappelsap en sinaasappelrasp in de keukenmachine (of met de staafmixer) tot een kleverig geheel.
3Vermeng de noten en het dadelmengsel tot een mix.
Druk uit in een platte schaal of brownievorm tot 1 cm dikte.
Zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
4Snij daarna in 12 repen.
Verpak de repen in bakpapier, eventueel met een touwtje eromheen.
5Je kunt de koek het beste een nacht in de koelkast laten opstijven voor je ze in repen snijd. Verpakt in bakpapier zijn de repen een paar weken houdbaar in de koelkast maar het is de vraag of ze het zo lang uithouden. Hier waren ze binnen 1 week op!
6Met andere noten dan cashewnoten of vijgen in plaats van dadels maak je weer lekkere varianten.