Oosterse kippensoep -Foodblogswap recept
kippensoep
kippensoep

Oosterse kippensoep

  , ,

april 29, 2016

De kippensoep van Ohmydish.com toverde ik voor de Foodblogswap om in een pittige Oosterse kippensoep die ook nog eens heel snel klaar is.

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: 4 personen

Ingredients

2 kipfilets

1 liter kippenbouillon (blokje of zelfgemaakt)

stuk gember ter grootte van een duim

half rood pepertje van zaadlijsten ontdaan

1 grote wortel

1 prei

3 selderijstengels

blik mini maiskolf

blikje bamboescheuten

limoensap naar smaak

peper naar smaak

koriander blaadjes voor garnering

Directions

1Zet de kippenbouillon op en kook de kipfilets 10 minuten. Schil de gember en snij in dunne plakjes. Snij het halve rode pepertje in dunne ringen. Voeg toe aan de bouillon en kook mee met de kip. Was en snij de rest van de groenten; de prei in ringen en de wortel en selderij in plakjes.

2Haal na 10 minuten de kip uit de bouillon evenals de gember en het pepertje en doe de gesneden groenten erin. Laat de groenten in 10 minuten gaar worden. Haal de gare kipfilets met twee vorken uit elkaar. Doe de kip terug in de pan samen met wat uitgelekte mini maiskolfjes en bamboescheuten. Breng op smaak met limoensap, peper en garneer met wat blaadjes koriander.

00:00