Een succes recept deze popcornrots. Heel makkelijk te maken (fijn voor ouders) en super om op te trakteren in de klas (fijn voor de kids).
Prep: 10 mins
Cook: 15 mins
Opbrengsten: ca. 5 per chocoladereep
Ingrediënten
maiskorrels voor popcorn
scheutje (zonnebloem)olie
Naar keuze:
1 reep melkchocolade van 75 g per 5 popcornrotsjes
1 reep witte chocolade van 75 g per 5 popcornrotsjes
± 5 cupcakevormpjes per reep chocolade
Aanwijzingen
1Je begint met het maken van popcorn, want aan een kant-en-klare zak is vaak al zout of suiker aan toegevoegd en bovendien superduur als je het vergelijkt met de prijs van een zakje maiskorrels voor popcorn. Zet een grote pan op het gasfornuis en strooi een enkele laag maiskorrels over de bodem. Voeg hieraan een scheutje (zonnebloem)olie toe en zet het vuur hoog. Vergeet niet om de deksel op de pan te doen! Wacht net zo lang tot de maiskorrels gaan poppen, dan kan het vuur wat lager. Pas als er bijna geen gepop meer te horen is zet je het vuur uit en open je het deksel. Laat de popcorn afkoelen in een grote kom.
2Het maken van de popcornrots werkt het makkelijkst in porties van 5 à 10 traktaties.
Breek de reep chocolade in stukjes in een glazen of metalen kom. Smelt de chocola au bain marie onder af en toe roeren. Dit betekent dat je de kom met chocolade in een pan met kokend water hangt.
3Meng de gesmolten chocolade goed door 5 à 10 handjes afgekoelde popcorn. Verdeel het chocoladepopcornmengsel over de cupcakevormpjes en laat hard worden. De traktatie popcornrots is nu klaar om uit te delen.
4Wil je het extra mooi maken dan kun je de popcornrots nog verpakken.
5Heb jij ook een leuk recept voor een lekker en simpel te maken traktatie? Laat het weten!