traktatie popcornrots wit en melk chocolade
traktatie_popcornrots
traktatie_popcornrots

Traktatie Popcornrots

  ,

april 29, 2016

Een succes recept deze popcornrots. Heel makkelijk te maken (fijn voor ouders) en super om op te trakteren in de klas (fijn voor de kids).

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 15 mins
  • Opbrengsten: ca. 5 per chocoladereep

Ingrediënten

maiskorrels voor popcorn

scheutje (zonnebloem)olie

Naar keuze:

1 reep melkchocolade van 75 g per 5 popcornrotsjes

1 reep witte chocolade van 75 g per 5 popcornrotsjes

± 5 cupcakevormpjes per reep chocolade

Aanwijzingen

1Je begint met het maken van popcorn, want aan een kant-en-klare zak is vaak al zout of suiker aan toegevoegd en bovendien superduur als je het vergelijkt met de prijs van een zakje maiskorrels voor popcorn. Zet een grote pan op het gasfornuis en strooi een enkele laag maiskorrels over de bodem. Voeg hieraan een scheutje (zonnebloem)olie toe en zet het vuur hoog. Vergeet niet om de deksel op de pan te doen! Wacht net zo lang tot de maiskorrels gaan poppen, dan kan het vuur wat lager. Pas als er bijna geen gepop meer te horen is zet je het vuur uit en open je het deksel. Laat de popcorn afkoelen in een grote kom.

popcornrots

2Het maken van de popcornrots werkt het makkelijkst in porties van 5 à 10 traktaties. Breek de reep chocolade in stukjes in een glazen of metalen kom. Smelt de chocola au bain marie onder af en toe roeren. Dit betekent dat je de kom met chocolade in een pan met kokend water hangt.

popcornrots

3Meng de gesmolten chocolade goed door 5 à 10 handjes afgekoelde popcorn. Verdeel het chocoladepopcornmengsel over de cupcakevormpjes en laat hard worden. De traktatie popcornrots is nu klaar om uit te delen.

popcornrots

4Wil je het extra mooi maken dan kun je de popcornrots nog verpakken.

5Heb jij ook een leuk recept voor een lekker en simpel te maken traktatie? Laat het weten!

00:00