
0
1Verwarm de oven voor op 170°C. Plaats de papieren cupcakevormpjes in de holtes van het cupcakebakblik.
2Klop 90 g zachte boter, de bloem, het bakpoeder, de koekkruiden en het zout op lage snelheid door elkaar tot zich een kruimelig mengsel vormt.
3Klop de eierdooiers, basterdsuiker, karnemelk en 90 g van de pruimenjam met een mixer in een aparte kom door elkaar.
4Doe de helft van dit karnemelk-mengsel bij de droge ingrediënten en meng ze op lage snelheid door elkaar. Voeg het resterende karnemelk-mengsel toe en klop het beslag op matige snelheid glad.
5Vul de papieren vormpjes voor een derde deel met het beslag en schep hier een volle theelepel pruimenjam op, gevolgd door een gelijke hoeveelheid beslag (vul de vormpjes voor twee derde).
6Bak de cakejes circa 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkanten terugveren als je ze indrukt.
7Laat de cakejes 10 minuten afkoelen in de bakvorm en plaats ze dan op en rooster om helemaal koud te worden. Versier de cakejes eventueel met partjes pruim.
8Van de 3 overgebleven eiwitten kun je pavlova maken of meringues. En dat kan best 1 of 2 dagen later mits je de eiwitten in de koelkast bewaart.