Voor de liefhebber dit recept! Zeewier is caloriearm, eiwitrijk, vezelrijk en bevat ook nog eens veel jodium en omega-3 vetzuren. Groente uit Zee staat vol met vegan powerfood waarin zeewier de hoofdrol speelt.
Prep: 25 mins
Cook: 15 mins
Ingrediënten
Salade
1 kabocha- of hoikaidopompoen
van zaadlijsten ontdaan e in schijfjes of stukken gesneden
½ citroen met schil, in dunne schijfjes
1 grote rode ui, gepeld en in ringen gesneden
1 el verse rozemarijn
olijfolie
grof zeezout en zwarte peper
30 g gedroogde zeespaghetti*
75 g rucola, gewassen en goed drooggedept
1 tl ORAC-kruidenmix van Amanprana (optioneel)**
Pesto
4 el pompoenpitten
75 g rucola, gewassen en goed drooggedept
35 g vers basilicum
1 el edelgistvlokken
olijfolie
citroensap
fijn zeezout
Aanwijzingen
1Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2Meng de stukken pompoen met de schijfjes citroen, uienringen, rozemarijn en besprenkel royaal met olijfolie. Breng op smaak met zeezout (niet te veel) en zwarte peper. Bak bruin en krokant in ongeveer 25 minuten (afhankelijk van de grootte van de stukken pompoen).
3Bereid vervolgens de zeespaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4Bereid ondertussen de pesto. Rooster de pompoenpitten in de koekenpan goudbruin. Blend in de keukenmachine de rucola met de pompoenpitten, basilicum en gistvlokken. Overgiet met een flinke hoeveelheid olijfolie en blend weer. Proef en breng op smaak met wat citroensap en een snufje zeezout.
5Haal de pompoen uit de oven wanneer deze krokant en gaar is en laat even afkoelen. Meng vervolgens met de zeespaghetti. Doe eerst wat rucola in een grote schaal en schep daar het pompoen-zeespaghettimengsel op, maak eventueel af met wat ORAC-kruidenmix en serveer met de rucolapesto.
6* gedroogde zeespaghetti is online verkrijgbaar van het merk Lima of Algaran
** ORAC mix bevat kruiden, Sumac, zeewier en Fleur de Sel. Amanprana claimt een hoog gehalte aan antioxidanten.