Rauwe frambozen-chiajam is slechts een voorbeeld voor de vele gezonde gerechten die je in the Green Kitchen Travels aantreft: Vegan en Glutenvrij
Cook: 10 mins
Yields: ongeveer 250 g jam
Ingredients
250 g verse of ontdooide frambozen
2 el chiazaad
2 el ahornsiroop of heldere honing (liefst onverhit)
Directions
1Hoewel het verwerken van rijp fruit in een jam veel voldoening kan geven, kost het ook veel tijd. Bovendien hebben we soms ook jam nodig als het fruit niet in het seizoen is. In plaats van naar de winkel gaan om een kant-en-klaar potje jam te kopen, halen we wat bessen uit de vriezer en vermengen we deze met siroop en chiazaad – geen suiker en geen vuur nodig. Na slechts tien minuten hebben de chiazaadjes het fruit veranderd in een jam-achtig iets. Eet deze op dezelfde manier als gewone jam: op pannenkoeken, wafels, brood en scones.
2Doe de frambozen in een kom en prak ze met een vork fijn.
3Roer het chiazaad en de ahornsiroop erdoor.
4Klop door elkaar en zet 10 minuten weg.
Roer af en toe om te voorkomen dat de chiazaadjes aan elkaar blijven kleven.
5 Opmerking
Het kan behoorlijk langer dan 10 minuten duren voordat de chiazaadjes gel vormen, dus wees geduldig als het niet direct gebeurt.
6Bewaar tot 5 dagen in een luchtdicht jampotje in de koelkast.