2 september 2014 Marlene Bijlsma
ravioli met geitenkaas en bieslook
ravioli met geitenkaas en bieslook
ravioli met geitenkaas en bieslook

Ravioli met geitenkaas en bieslook

  , ,

september 2, 2014

Een simpel maar verrukkelijk recept uit 'Green Delicious kruiden' van Natascha Boudewijn. Maak je eigen ravioli met geitenkaas en bieslook.

  • Prep: 40 mins
  • Cook: 5 mins
  • Yields: 2-3 personen

Ingredients

voor de vulling:

100 g verse, zachte geitenkaas

15 g bieslook

20 g Parmezaanse kaas, geraspt

1 ei van een blije kip

voor het pastadeeg:

200 g Italiaans bloem (type ‘00’)*

2 eieren van blije kippen

extra Parmezaanse kaas en bieslook om mee op te dienen

* verkrijgbaar bij groothandels en delicatessenwinkels

Directions

1Strooi de bloem in een bergje op een schoon aanrecht en maak een kuiltje in het midden. Breek de eieren erboven en strooi er een snuf zout over. Kneed het tot een stevig en soepel deeg door de warmte van je handen. Dat duurt zo’n 10 minuten. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat even rusten.

2Prak de geitenkaas los met een vork. Klop het ei los en meng met ½ theelepel zout, de versgemalen peper en nootmuskaat naar smaak, de fijngesneden bieslook en de Parmezaanse kaas.

3Snijd een stukje van het pastadeeg, leg het op een met bloem bestoven oppervlak en rol het met een deegroller of pastamachine heel dun uit. Steek er rondjes uit met een vormpje of een glas.

4Leg op elk rondje een kleine hoeveelheid geitenkaasvulling, bevochtig de randen, leg er een ander rondje op en vouw het deeg, zonder lucht erin, dicht. Leg de ravioli op met bloem bestoven bakpapier.

5Kook de ravioli in een grote pan met ruim water in 3 à 4 minuten gaar. Strooi de rest van de bieslook en wat extra geraspte Parmezaanse kaas eroverheen.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*