27 februari 2015 Marlene Bijlsma
chocoladetruffels
chocoladetruffels
chocoladetruffels

Recept Chocoladetruffels uit 1900

  ,

februari 27, 2015

Calvé Delft's winterboekje uit 1900 kent al zelfgemaakte truffels die we nu als superfoods zouden kunnen verkopen (doen we niet hoor). Vanwege de rauwe eidooier niet echt geschikt voor kinderen of zwangeren.

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 15 mins
  • Opbrengsten: circa 25 stuks

Ingrediënten

250 gram (½ pond of ongeveer 8 reepen) goede eet-chocolade

2 eetlepels melk of sterk koffie-extract

100 gram Delfia

2 eierdooiers

30 gram gezeefde poedersuiker

als omhulsel:

wat chocolade-hagelslag, wat witte suiker of een mengsel van cacaopoeder en poedersuiker

Aanwijzingen

1Laat op een zacht vuur – liever nog op den wasem van den ketel – de chocolade in de melk of in het koffie-extract smelten, voeg bij het mengsel onder voortdurend roeren de Delfia.

2Neem de pan van het vuur, roer er de poedersuiker door en de eierdooiers.

3Laat dan de massa afkoelen, roer ze tot een gelijk geheel en vorm daarvan (met behulp van twee theelepels b.v.) balletjes van niet te regelmatigen vorm.

4Rol ze hetzij door de chocolade-hagelslag, hetzij door het mengsel van cacaopoeder en poedersuiker of enkel door gewone kristalsuiker.

5Aanpassingen
Hé de chocoladerepen waren vroeger een stuk kleiner want voor 250 gram heb je nu maar vier repen nodig in plaats van acht. Tegenwoordig verwarmen we de chocolade au bain-marie en gebruik je dus kokosvet, want Delfia is al sinds tijden niet meer verkrijgbaar. Omdat er rauw ei in dit recept zit zou ik het niet aan kleine kinderen voorschotelen, maar verder zijn chocoladetruffels prima van deze tijd. Zeker als je de truffels ook nog door rauwe cacaopoeder rolt dan zijn ze zelfs ‘superfoods proof’.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*