Wil je een niet te calorierijke en frisse zelfgemaakte taart? Probeer dan eens deze vanille fruittaart van biscuitdeeg met kwark en vers fruit. Je kiest je fruit afhankelijk van het seizoen bijvoorbeeld aardbeien (lente), frambozen/nectarine (zomer) of pruimen (herfst). In de winter kun je uiteraard ook diepvriesfruit of fruit van verder weg nemen.
Prep: 35 mins
Cook: 15 mins
Opbrengsten: circa 8 punten
Ingrediënten
Voor het biscuitdeeg (basisrecept):
230 gram tarwebloem
4 theelepels bakpoeder
snufje zout
230 gram fijne kristalsuiker
230 gram zachte boter, extra om in te vetten
4 eieren
Ook nodig:
2 taartvormen van 20 cm doorsnee (liefst met uitneembare bodem)
450 gram vanillekwark, bijvoorbeeld Danone of Mona
150 milliliter slagroom
suiker (optioneel)
250 gram vers fruit van het seizoen
Aanwijzingen
1Verwarm de oven voor op 180ºC. Bedek de bodems van 2 taartvormen met bakpapier en vet met boter de zijkanten licht in. Doe de bloem, bakpoeder, zout, suiker, zachte boter en eieren in een grote kom. Klop op een lage snelheid met een mixer de ingrediënten door elkaar: behandel het beslag niet te intensief, dat maakt het compacter. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de 2 vormen en bak het in 25-30 minuten goudkleurig: de taart moet iets loskomen van de zijkant van het bakblik.
2Week ondertussen de gelatine 10 minuten in ruim koud water. Knijp goed uit en los de gelatine op in een klein beetje warm water. Roer door de kwark en laat in de koelkast half opstijven. Klop de slagroom (eventueel met een beetje suiker) stijf en meng voorzichtig door het half opgesteven kwarkmengsel en zet terug in de koelkast.
3Laat de taarten in de vorm 5 minuten iets afkoelen, haal ze dan uit het blik en laat ze op een rooster afkoelen. Kies de mooiste voor de bovenste 2 lagen.
4Snij de 2 biscuittaarten ieder 1 keer door. Bedruppel alle helften op de snijkant ruim met kitchen table happiness vanille-kaneelsiroop. Leg de onderste taarthelft op een taartplateau of groot bord en verdeel hier een kwart van het vanillekwark-slagroommengsel over.
5Bewaar een paar mooie plakjes fruit en verdeel de rest in drieën. Leg 1/3 van het fruit op de kwark en dan de volgende taarthelft er bovenop. Herhaal de lagen tot de taart compleet is.
6Verdeel nu de laatste vanillekwark-slagroommix over de bovenste helft en schik de bewaarde mooiste plakjes fruit in het midden.
7Smullen maar!
Basisrecept biscuittaart uit 'Bakken met Paul Hollywood'