Kruiden doen me direct denken aan een fantastisch boek waar ik eerder een review over schreef: ‘Koken met kruiden uit je eigen tuin’ van Greendelicious. Voor mijn webshop maak ik al drie verschillende soorten kruidenzout dus waarom niet een nieuwe verse groene variant?
Cook: 10 mins
Ingredients
Zeezout - liefst grof & zonder toevoegingen als antiklontermiddel
Limoen
Groene kruiden naar keuze -
bijvoorbeeld marjoraan/marjolein, rozemarijn, (citroen)tijm, platte peterselie, salie, selderij
Directions
1Hak de kruiden fijn.
Rasp een deel van de limoenschil heel fijn.
2Meng alles met het grove zeezout en maal fijn in de keukenmachine of in een oude -schone- koffiemolen.
3Je bepaalt zelf hoe fijn of grof je het kruidenzout wilt hebben. Mits droog bewaard in een schone pot of de zoutmolen kun je dit kruidenzout prima langere tijd bewaren, hoewel de frisheid op den duur wel achteruitgaat.
4En wat doe je met het kruidenzout?
In een schaaltje serveren samen met goede olijfolie om brood te dippen;
In de vinaigrette bij een groene salade;
Over groente die je in de oven roostert.