Groen kruidenzout uit Kitchen Table Happiness
groen kruidenzout
groen kruidenzout

Recept groen kruidenzout

  

mei 26, 2015

Kruiden doen me direct denken aan een fantastisch boek waar ik eerder een review over schreef: ‘Koken met kruiden uit je eigen tuin’ van Greendelicious. Voor mijn webshop maak ik al drie verschillende soorten kruidenzout dus waarom niet een nieuwe verse groene variant?

  • Cook: 10 mins

Ingredients

Zeezout - liefst grof & zonder toevoegingen als antiklontermiddel

Limoen

Groene kruiden naar keuze -

bijvoorbeeld marjoraan/marjolein, rozemarijn, (citroen)tijm, platte peterselie, salie, selderij

Directions

1Hak de kruiden fijn. Rasp een deel van de limoenschil heel fijn.

2Meng alles met het grove zeezout en maal fijn in de keukenmachine of in een oude -schone- koffiemolen.

3Je bepaalt zelf hoe fijn of grof je het kruidenzout wilt hebben. Mits droog bewaard in een schone pot of de zoutmolen kun je dit kruidenzout prima langere tijd bewaren, hoewel de frisheid op den duur wel achteruitgaat.

4En wat doe je met het kruidenzout?
In een schaaltje serveren samen met goede olijfolie om brood te dippen;
In de vinaigrette bij een groene salade;
Over groente die je in de oven roostert.

00:00