28 augustus 2015 Marlene Bijlsma
heksensoep
heksensoep
heksensoep

Recept Heksensoep

  , ,

augustus 28, 2015

Dit is nu eens heksensoep die je echt kunt opeten! Naast recepten vind je in “Wildplukkertjes” ook veel knutselideeën zoals een onderwaterkijker of een fluitekruidfluitje.

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 4 kommen

Ingredients

1 plastic tas vol brandneteltoppen

1 grote ui

1 teen knoflook

2 aardappels

2 eetlepels bloem

2 eetlepels olijfolie

1 liter groentebouillon (van poeder of blokje)

zout en peper

dunschiller

scherp mes

houten lepel

braadpan

staafmixer

handschoenen

Directions

1Was de brandnetels (handschoenen aan!). Pel de ui en de knoflook en snij ze fijn. Schil de aardappels met een dunschiller en snij ze in kleine stukken.

2Verwarm de braadpan en doe er, als hij warm is, olijfolie in. Bak de ui en de knoflook een paar minuten in de hete olie.

3Strooi de bloem over het ui-knoflookmengsel en meng het goed door elkaar met de houten lepel. Voeg daarna langzaam al roerend de groentebouillon toe aan het mengsel in de pan.

4Doe de stukjes aardappel en de brandnetel erbij. Laat de soep 15 minuten koken totdat de aardappel gaar is. Dit kun je testen door even een stukje aardappel te proeven.

5Maak het geheel fijn met de staafmixer. Breng op smaak met wat zout en peper, en klaar is je heksensoep!

6Nog griezeliger? Doe dan nog wat spinnen in je soep: gehaktballetjes waar sliertjes spaghetti uitsteken.
Je kunt er nog stokbrood met look-zonder-lookmayonaise of paardenbloemenboter bij serveren.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*