Zelfgemaakte jam is veel lekkerder. En je bepaalt zelf hoeveel suiker er in zit. Met Konfitura of Marmello kan dat zelfs zonder suiker toe te voegen. De jam is dan wel minder lang houdbaar (zo'n 6 maanden).
Prep: 10 mins
Cook: 10 mins
Opbrengsten: ongeveer 1 grote pot
Ingrediënten
500 g pruimen, ontpit en in stukjes gesneden
50 g suiker
15 ml (= ong. 2 el) limoensap
15 g Biovegan Konfitura
2 tl koek- en speculaaskruiden
Extra nodig:
staafmixer
1 grote gesteriliseerde jampot
Aanwijzingen
1Doe de pruimenstukjes, suiker en limoensap in een pan en pureer grof met de staafmixer.
2Roer de Biovegan Konfitura en kruiden er goed doorheen en zet de pan op het vuur.
Laat al roerend 3 minuten doorkoken.
3Vul de gesteriliseerde pot tot aan de rand met de hete jam en sluit direct af.
4Zet de pot 5 minuten op zijn kop zodat een vacuüm ontstaat.
5Je kunt natuurlijk wat jam achterhouden en af laten koelen in een kom, om direct te gebruiken in het recept voor de pruimencakejes. Dan hoef je de pot niet aan te breken.