In het kookboek Salad in a jar vind je heel verrassende salade recepten die stuk voor stuk in een (weck)pot worden gepresenteerd. Perfect om mee te nemen.
Prep: 25 mins
Opbrengsten: 4 personen
Ingrediƫnten
200 g oud brood
350 g tonijn in olijfolie
5 flinke tomaten
1 bosje basilicum
1 komkommer
1 rode ui
20 ontpitte zwarte olijven
100 g rucola
4 el olijfolie
2 el sherryazijn (xeresazijn)
4 el kappertjes
fleur de sel en versgemalen peper
Aanwijzingen
1Snijd het brood in flinke brokken en doe deze in een grote kom. Snijd de tonijn stukken en vang de olie op. Schenk deze olie bij de stukken brood in de kom. Was en droog de tomaten. Snijd ze in blokken. Voeg een handjevol tomaten toe aan het brood. Strooi er wat zout en peper over en roer of schep alles goed door elkaar.
2Was en droog het basilicum en hak het blad fijn. Was en droog de komkommer en snijd hem in blokken. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Snijd de olijven in plakjes. Was en droog de rucola.
3Meng de olijfolie met de sherryazijn en de helft van het basilicum. Voeg zout en peper naar smaak toe en schenk deze saus in een glazen pot. Verdeel daarover in duidelijke lagen de tomaten, gevolgd door de komkommer en de 'gemarineerde' stukjes brood. Voeg de uien, de olijven, de rest van het basilicum, de tonijn en ten slotte de kappertjes en de rucola toe.