21 oktober 2014 Marlene Bijlsma
salade van Puy-linzen
salade van Puy-linzen
salade van Puy-linzen

Salade van Puy-linzen met geitenkaas

  , ,

oktober 21, 2014

Peulvruchten zijn gezond en Puy-linzen een delicatesse. Uit het 'Complete Groentekookboek' daarom een salade van Puy-linzen met geitenkaas.

  • Prep: 35 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: 4 tot 6 personen

Ingredients

400 g gedroogde Puylinzen

6 kropjes babyromaine of little gem

100 g zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt

200 g geitenkaas

4 el dressing van het huis

4 el olijfolie

peper en zout

Directions

1Spoel de linzen af onder de koude kraan. Zet ze in een grote pan onder 5cm vers koud water.

2Breng ze aan de kook, temper het vuur en kook ze op laag vuur in 25-30 minuten beetgaar; ze mogen voor een salade niet te zacht zijn. Laat ze uitlekken en zet ze weg.

3Snijd de sla fijn en doe hem in een kom. Snijd de zongedroogde tomaten in luciferdunne reepjes en doe ze erbij.

4Verkruimel de geitenkaas erover en voeg de linzen toe.

5Druppel de dressing erover en meng de salade voorzichtig met uw handen.

6Bestrooi de salade met peper en zout en verdeel hem over de borden. Sprenkel de olijfolie erover en serveer.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*