Peulvruchten zijn gezond en Puy-linzen een delicatesse. Uit het 'Complete Groentekookboek' daarom een salade van Puy-linzen met geitenkaas.
Prep: 35 mins
Cook: 10 mins
Opbrengsten: 4 tot 6 personen
Ingrediƫnten
400 g gedroogde Puylinzen
6 kropjes babyromaine of little gem
100 g zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt
200 g geitenkaas
4 el dressing van het huis
4 el olijfolie
peper en zout
Aanwijzingen
1Spoel de linzen af onder de koude kraan. Zet ze in een grote pan onder 5cm vers koud water.
2Breng ze aan de kook, temper het vuur en kook ze op laag vuur in 25-30 minuten beetgaar; ze mogen voor een salade niet te zacht zijn. Laat ze uitlekken en zet ze weg.
3Snijd de sla fijn en doe hem in een kom. Snijd de zongedroogde tomaten in luciferdunne reepjes en doe ze erbij.
4Verkruimel de geitenkaas erover en voeg de linzen toe.
5Druppel de dressing erover en meng de salade voorzichtig met uw handen.
6Bestrooi de salade met peper en zout en verdeel hem over de borden. Sprenkel de olijfolie erover en serveer.