11 juli 2016 Marlene Bijlsma
scheermessen op de grill
scheermessen op de grill
scheermessen op de grill

Scheermessen op de grill

  ,

juli 11, 2016

Leg verse scheermessen even op de hete grill en je hebt een zomerse delicatesse. Het recept is van brasserie De Vluchthaven in Bruinisse. Nog meer bereidingen werden tijdens het scheermessen trend event gepresenteerd (zie de nieuws rubriek). De foto komt uit het boekje scheermessen trend event.

  • Cook: 5 mins

Ingrediënten

60 kakelverse scheermessen

1 bosje platte peterselie

3 kleine rode uien

2 dl witte wijnazijn

olijfolie

fleur de sel of maldon zout

zwarte peper

Grill of BBQ

Aanwijzingen

1Voorbereiding
3 uur van te voren het fijngehakte uitje in de azijn zetten & bladpeterselie fijnhakken

2Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de scheermessen open door een mesje langs 1 kant van de schelp te halen, gooi niet bewegende exemplaren weg en droog ze op keukenpapier. Leg de scheermessen op een plateau en olie ze licht in.

3Plaats de scheermessen op de grill of bbq en druk ze stevig aan (tip: met een troffel) Als de grill/bbq goed heet is, volstaat 5 seconden. Leg de scheermessen vervolgens op een ovenschaal en geef ze 30 seconden in een hete oven. Je kunt ze ook maximaal 15 seconden op de grill houden (volgens het recept in Zilt Zoet Zeeland) maar laat dan de garing in de oven weg.

4Besprenkel met enkele druppels olijfolie, een paar stukjes gemarineerde ui, fleur de sel, peterselie en een draai van de pepermolen.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*