5 juni 2015 Marlene Bijlsma
sodabrood
sodabrood
sodabrood

Sodabrood in 60 minuten

  ,

juni 5, 2015

Dit eenvoudige recept is ideaal als je in een handomdraai een heerlijk, warm, rustiek brood op tafel wilt zetten. Kinderen kunnen het met een beetje hulp zelf maken; en dat is precies het doel van bakboek 'Samen brood bakken' waar dit recept uit komt.

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 1 brood

Ingredients

Ingrediënten:

400 g tarwebloem, plus wat extra om het deeg te bestuiven

8 g/2 theelepels zout

6 g/1 eetlepel baking soda (gezeefd als er klonten in zitten)

300 g/300 ml melk

Benodigdheden:

houten lepel

grote mengkom

diepe braadslee

bakplaat bekleed met bakpapier

plastic deegkrabber

Directions

1Verwarm de oven voor tot 250°C/gasstand 9. Zet een diepe braadslee onder in de oven.

2Neem de grote mengkom en meng daarin met een houten lepel bloem, zout en baking soda en zet opzij. Dit is het droge mengsel (A).

3Meng de melk door het droge mengsel tot je net een samenhangend deeg hebt.

4Schraap het deeg met een plastic deegkrabber uit de kom en leg het op de met bakpapier beklede bakplaat. Strooi er flink wat bloem over (C).

5Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en giet een kopje water in de hete braadslee voor de nodige stoom (vraag een volwassene je hierbij te helpen). Verlaag de oventemperatuur tot 200°C/gasstand 6 en bak het brood 20-30 minuten.

6Haal voorzichtig het brood uit de oven met behulp van ovenwanten (vraag een volwassene je hierbij te helpen). Tik op de onderkant. Als het hol klinkt, is het gaar.

7Laat het brood afkoelen op een rooster voordat je het aansnijdt (vraag een volwassene je hierbij te helpen).

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*