Een groentegerecht dat het goed doet bij bijna alles. Sperziebonen met rode paprika en tomatensaus is weer eens wat anders dan saaie gekookte bonen. Bron: De Urban Cook
Prep: 10 mins
Cook: 20 mins
Opbrengsten: 6 personen
Ingrediënten
300 g rijpe tomaten, ontveld
1 kleine ui
100 ml olijfolie
600 g sperziebonen
1 eetlepel geplette knoflook
1 kleine rode paprika
¼ theelepel gerookte paprikapoeder (mild)
Aanwijzingen
1Snij de ontvelde tomaten in blokjes; je houdt 250 g over. Haal kop en kont van de sperziebonen, snij ze schuin door en doe ze in een kom. Snij de paprika en ui in blokjes van 5 mm en zet weg.
2Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe de helft van de olijfolie erin. Voeg de ui, paprika en knoflook toe en bak zachtjes tot de ui en knoflook beginnen te verkleuren.
3Roer de bonen erdoor en bak nog eens 2 minuten. Roer de tomaten en de overgebleven olie erdoor, dek de pan af en laat pruttelen tot de sperziebonen gaar zijn.
4Breng voor het serveren op smaak met gerookt paprikapoeder, zeezout en zwarte peper.