27 november 2015 Marlene Bijlsma
spotted dick pudding recept
spotted dick pudding recept
spotted dick pudding recept

Spotted dick pudding recept

  ,

november 27, 2015

Een origineel spotted dick pudding recept, een gestoomde pudding uit het Engeland van de 19e eeuw. Met aanwijzingen hoe je pudding stoomt. Bron: Pride and Pudding (klik hier voor een review)

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 4 hrs
  • Yields: een mal van 17 cm (Nº30)

Ingredients

300 g vloeiende bloem

130 g shredded suet

1 tl bakpoeder

200 ml volle melk

1 ei

150 g krenten, een nacht geweekt in brandy, rum of water

50 g rietsuiker

een snuifje kaneel

Directions

1Pudding stomen
Je hebt bakpapier, aluminiumfolie en touw nodig om de puddingkom te prepareren. Knip een cirkel uit ter grootte van de bodem en leg die in de royaal beboterde puddingkom. Schep het puddingbeslag erin en dek af met twee cirkels bakpapier die ± 10 cm groter zijn dan de bovenkant van de kom. Zet de cirkels vast met touw. Wikkel het geheel in aluminiumfolie. Bind een touwtje als hengels over de kom.

pudding recept

2Stomen kan in een pan met water maar ook in de oven. Plaats de puddingkom op een omgekeerd schoteltje of schaaltje op de bodem van een diepe pan. Giet er kokend water bij tot halverwege de zijkanten van de kom. Dek de pan af met het deksel of met aluminiumfolie, om de stoom vast te houden. Zet in de voorverwarmde oven (160ºC) zo lang als het recept voorschrijft. En dat kan heel lang zijn.

3Bereid de puddingkom voor op het stoomproces zoals verduidelijkt op pagina 68 (zie hierboven).

4Verwarm de oven voor op 160°C. Doe de bloem, suet, suiker, kaneel en bakpoeder in een grote kom en meng goed.

5Voeg melk en ei toe terwijl je blijft mengen. Het zal er gaan uitzien als grote broodkruimels. Blijf melk toevoegen tot je van het mengsel een stevig deeg kunt kneden. Als het deeg te droog aanvoelt, kun je nog wat water toevoegen, maar het deeg mag zeker niet kleverig zijn.

6Voeg uiteindelijk de krenten toe. Kneed het deeg in een bal en duw die in de geprepareerde puddingvorm.

7Volg de instructies op pagina 69 om de pudding te stomen (zie hierboven). Stoom 4 uur. Serveer met custard.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*