12 mei 2015 Marlene Bijlsma
Terschellinger duinkonijn
Terschellinger duinkonijn
Terschellinger duinkonijn

Terschellinger duinkonijn van oma Aatje Cupido

  

mei 12, 2015

Een van de leuke bijdragen 'In Koken op Terschelling'. Vele eilanders leefden begin vorige eeuw in armoede. Dat maakte dat zij zeer bedreven werden in het vangen van konijnen.

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 3 hrs
  • Yields: 4 personen

Ingredients

1 duinkonijn in delen

zout en versgemalen peper

200 ml vloeibaar bakproduct

200 gram magere gerookte spekblokjes

300 ml vleesbouillon of wildbouillon

Directions

1Bestrooi de konijndelen met peper en zout. Verhit het bakproduct en braad het vlees met de spekjes rondom bruin. Haal het uit de pan en blus het bakvet af met de bouillon.

2Leg de konijndelen terug in de pan en stoof met deksel zachtjes 3-4 uur. Giet regelmatig braadvocht over het vlees.

3Lekker met aardappelpuree, cranberry's, appelmoes en spruitjes.

4Tip: Stoof het konijn na het aanbraden in een ovenvaste pan met deksel in de oven op 120°C.
Vervang de vleesbouillon door Scelling Blond of voeg aan de jus een glaasje Schylger Jutters-bitter toe.

5De oorspronkelijke bereidingstijd van 7,5 uur lijkt me een foutje, tenzij je de jacht op en de slacht van het duinkonijn meerekent :-⊃.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*