Een van de leuke bijdragen 'In Koken op Terschelling'. Vele eilanders leefden begin vorige eeuw in armoede. Dat maakte dat zij zeer bedreven werden in het vangen van konijnen.
Prep: 15 mins
Cook: 3 hrs
Yields: 4 personen
Ingredients
1 duinkonijn in delen
zout en versgemalen peper
200 ml vloeibaar bakproduct
200 gram magere gerookte spekblokjes
300 ml vleesbouillon of wildbouillon
Directions
1Bestrooi de konijndelen met peper en zout.
Verhit het bakproduct en braad het vlees met de spekjes rondom bruin.
Haal het uit de pan en blus het bakvet af met de bouillon.
2Leg de konijndelen terug in de pan en stoof met deksel zachtjes 3-4 uur.
Giet regelmatig braadvocht over het vlees.
3Lekker met aardappelpuree, cranberry's, appelmoes en spruitjes.
4Tip: Stoof het konijn na het aanbraden in een ovenvaste pan met deksel in de oven op 120°C. Vervang de vleesbouillon door Scelling Blond of voeg aan de jus een glaasje Schylger Jutters-bitter toe.
5De oorspronkelijke bereidingstijd van 7,5 uur lijkt me een foutje, tenzij je de jacht op en de slacht van het duinkonijn meerekent :-⊃.