We gooien met zijn allen in Nederland maar liefst 50 kilo voedsel per persoon weg. En dat is helemaal niet nodig als we beter plannen, zuiniger inkopen en creatief met kliekjes omgaan. Op de een of andere manier hou ik altijd bietjes over. Die kun je dus mooi verwerken in dit #lovefoodhatewaste gerecht. Een lekkere frisse salade voor de lunch of als lichte avondmaaltijd met bijvoorbeeld een kop soep.
Prep: 15 mins
Cook: 5 mins
Yields: 4 porties
Ingredients
1 grote venkelknol
1 sinaasappel
2 gekookte bietjes
feta (125 gram) in blokjes - of witte kaas
olijven (optioneel)
Dressing van:
mosterd, sinaasappelsap, balsamicoazijn en olijfolie
Ook nodig:
grillpan
Directions
1Snij de venkel in dikke plakken en kook 5 minuten.
Verhit de grillpan en rooster de gekookte venkelplakken in 10 minuten mooi bruin.
Keer halverwege.
2Schil intussen de sinaasappel dik zodat al het wit verdwenen is en snij nu de sinaasappelpartjes uit de vliesjes. Vang het sap op voor de dressing.
3Snij de venkel in kleinere blokjes net als de gekookte bietjes.
4Maak een dressing van het sinaasappelsap, mosterd, azijn en olie.
Meng alles door elkaar.
Voeg naar smaak zout en peper toe en dien op.