7 oktober 2014 Marlene Bijlsma
groentesalade
groentesalade
groentesalade

Westlandse groentesalade

  , , ,

oktober 7, 2014

Tijdens een masterclass bij Niven Kunz ter ere van zijn boek 'NIVEN 80/20' maakten we deze Westlandse groentesalade klaar.

  • Prep: 50 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: 4 personen

Ingredients

1 prei

1 bosui

1 kropsla

4 peultjes

4 sugarsnaps

4 groene aspergetips

1 chioggia biet

1 bimi

1 avocado, in vieren gesneden

2 bospenen

2 mini-venkels

1 koolrabi

1 meiknol

2 el doperwten

2 el tuinbonen

1 stengel bleekselderij

1 limoen, geraspt

paar viooltjes

paar blaadjes red vein sorrel

½ bos kervel

100 ml sushi-azijn

200 ml olijfolie

zout en peper, naar smaak

Directions

1“What you see is what you get bij deze salade. Het idee voor zo’n regiosalade komt van de Franse driesterrenchef Michel Bras. In zijn restaurant kreeg ik ooit een fantastische salade van groenten uit zijn eigen streek – de Pyreneeën- voorgeschoteld waarop ik meteen verliefd was”. Aldus Niven

2Groenten
Was alle groenten. Snij waar nodig in een gewenste vorm. Blancheer alle groenten, behalve de avocado, per soort beetgaar in gezouten water. Dompel direct in ijswater.

3Vinaigrette
Meng de sushi-azijn met olijfolie en rasp van de limoen. Breng op smaak met zout en peper.

4Presentatie
Leg een stuk avocado in het midden van het bord. Haal de groenten door de vinaigrette en leg de stukjes speels op elkaar op het bord tot een mooie salade ontstaat. Garneer met de kruiden en viooltjes.

5Wijntip
Frisse witte wijn zoals een grüner veltliner of een albariňo. Sauvignon uit Frankrijk, en dan met name de Loirevallei kan ook. Een Sancerre van Bailly-Réverdy is erg mooi.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*