30 juni 2015 Marlene Bijlsma
yoghurtijs met honing en aardbeiensaus
yoghurtijs met honing en aardbeiensaus
yoghurtijs met honing en aardbeiensaus

Yoghurtijs met honing en aardbeiensaus

  , ,

juni 30, 2015

Een kind kan de was doen zo simpel is dit recept uit Zomerzoet. De foto's bij het recept laten het zien.

  • Yields: 4 personen

Ingredients

Yoghurtijs met honing

½ recept - genoeg voor 4 personen

75 g honing

½ koffielepel vanille-extract

1/8 koffielepel zout (optioneel) - ik zeg laat maar weg

420 ml magere Griekse yoghurt

Aardbeiensaus

½ recept voor 250 ml

250 g verse aardbeien, gespoeld en zonder de kroontjes

60 ml koud water

25 g kristalsuiker

1/8 koffielepel zout (facultatief) - ik zeg laat maar weg

2 eetlepels aardbeienlikeur, bijvoorbeeld Fagoli (facultatief)

Directions

Yoghurtijs met honing

1Doe de honing, het vanille-extract en het zout in een middelgrote kom. Klop 60 ml yoghurt onder de honing om deze losser te maken. Klop er geleidelijk de resterende yoghurt onder.

2Laat de bereiding goed afkoelen en roer stevig om vóór gebruik in de ijsjesbowl. Volg voor het bevriezen en het omroeren de instructies bij de ijsjesbowl of je ijsmachine.

3In de praktijk is het nog simpeler: roer gewoon alle ingrediënten door elkaar, zet de ijsmachine aan en giet het mengsel erin. Ongeveer een half uurtje draaien en daarna nog even een uurtje in de vriezer. En lekker !!!

griekseyoghurtijs

Aardbeiensaus

1Breng aardbeien, water, suiker en zout in een klein steelpannetje aan de kook, op een middelhoog vuur.

2Laat zachtjes sudderen tot de aardbeien hun oorspronkelijke vorm verliezen, dat is ongeveer tien minuten. Roer af en toe om.

3Pureer in de blender of keukenrobot. Voeg eventueel de likeur toe.

4Giet in een bewaardoos, laat afkoelen en bewaar in de koelkast.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*