
0
Yoghurtijs met honing
1Doe de honing, het vanille-extract en het zout in een middelgrote kom. Klop 60 ml yoghurt onder de honing om deze losser te maken. Klop er geleidelijk de resterende yoghurt onder.
2Laat de bereiding goed afkoelen en roer stevig om vóór gebruik in de ijsjesbowl. Volg voor het bevriezen en het omroeren de instructies bij de ijsjesbowl of je ijsmachine.
3In de praktijk is het nog simpeler: roer gewoon alle ingrediënten door elkaar, zet de ijsmachine aan en giet het mengsel erin. Ongeveer een half uurtje draaien en daarna nog even een uurtje in de vriezer. En lekker !!!
Aardbeiensaus
1Breng aardbeien, water, suiker en zout in een klein steelpannetje aan de kook, op een middelhoog vuur.
2Laat zachtjes sudderen tot de aardbeien hun oorspronkelijke vorm verliezen, dat is ongeveer tien minuten. Roer af en toe om.
3Pureer in de blender of keukenrobot. Voeg eventueel de likeur toe.
4Giet in een bewaardoos, laat afkoelen en bewaar in de koelkast.